Hva er blockchains?


Order blockchains nevnes i stadig flere sammenhenger,
men hva er egentlig blockchains og hvorfor skal du bry deg?

Placeholder

Bitcoin

Det er ikke mulig å prate om blockchain i dag uten å nevne bitcoin. Blockchain er den underliggende tekniske løsningen som bitcoins bygger på. Bitcoins ble lansert for verden i 2009 og har etter dette har en enorm utvikling

Men det er mer

Blockchains er mer enn bitcoins, mye mer. Mens bitcoins har fått et noe frynsete rykte på seg mye grunnet tilknyttingen til bruken av den digital valutaen i ulike kriminelle sammenhenger så blockchains mye mer stuerent. Dette ser vi særlig når selv de største finansinstusjonene snakker åpent om prosjekter og intern forskning på blockchains.

Behovet for en avtale uten tredjepart

Man kan på mange måter si at selve kjernen med blockchains, og det som gjør det så spennende er at det åpner opp for at man kan for eksempel gjennomføre en transaksjon uten tredjepart og denne transaksjonen bli verifisert uten tredjepart. Bankene er rett og slett helt nødt til å omfavne dette da dette i teorien kan gjøre dem uvesentlig.

Distribuert database

Ved at det ikke er en part som alene sitter på databasen, men at den snarere er distribuert utover til alle medlemene gjør at det er tilnærmet umulig å jukse i en blockchain.


Prosjekter


Som et selskap som arbeider med fintech som et satsningsområde så er blockchains noe av det mest spennende vi jobber med. Derfor gjennomfører vi sommeren 2017 vår første POC(proof-of-concept) hvor vi benytter teknologien til å skape et meget spennende produkt.