Blockchain har lenge vært snakket mye om, og det ser ikke ut til at man vil høre mindre om det i året vi nettopp har ønsket velkommen, snarere tvert imot. Til tross for at det daglig skrives om teknologien og hvordan det fungerer, er det mange som ikke helt forstår hva det er. Det er forståelig, spesielt for de som ikke har en teknisk bakgrunn.

Praktisk bruk av blockchain

Espen Moen Kvelland, daglig leder i Akeo, starter ofte sin forklaring rundt hva blockchain er med følgende; Vet du hva TCP/IP er? Veldig få svarer ja. Det er internett. Ingen bryr seg om de bakenforliggende protokollene som gjør at internett muliggjøres, vi bare vet hva det kan brukes til. Det samme gjelder også blockchain. Det er i prinsippet ikke noe vits å vite hva det er, så lenge man kan vite hva det brukes til og hvordan den potensielt kan berøre deg og din forretningsmodell – og selvsagt hvilke fordeler den bringer med seg. Det underliggende tekniske kan nerder som oss i Akeo ta oss av.

Mange mener at blockchainteknologien vil føre til like store endringer som internett gjorde i sin tid. Det er fortsatt en vei å gå, men vi begynner å se konturene av hva vi kan vente oss av blockchainbaserte forretningsmodeller i fremtiden.

Møt to som er i gang med blockchain

Akeo er med å sponse en blockchainkonferanse i samarbeid med Hegnar Media, som skal handle om nettopp praktisk bruk av blockchain. Konferansen vil inneholde brukseksempler fra bedrifter som allerede er i gang med teknologien, samt eksperter som vil fortelle generelt om hvordan blockchain muliggjør nye forretningsmodeller i ulike markeder.

Vi i Akeo er stolte av å være med på å arrangere en slik konferanse, og ikke minst at to av våre kunder vil være med som foredragsholdere. Thor Sverre Minnesjord (Cycled) skal snakke om hvordan de har skapt en “Uber”-løsning for avfallshåndtering, mens Stian Andreassen foreleser om Blockchain as a Service for Fintech. Dette er spennende foredrag som både opplyser og inspirerer!

Informasjon om konferansen:

  • 5. Februar 2019 @ Hotell Continental
  • Stortingsgata 24/26, 0117, Oslo
  • Kl 08:30 – 12:00

Meld deg på med vår rabatkode og få 1000,- i avslag på prisen: AKEO1000 på følgende link: https://lnkd.in/fSARPdb

Kom og møt Espen Moen Kvelland sammen med resten av Akeo-teamet.

Kom innom vår stand hvis du lurer på noe, eller bare vil slå av en prat. Vi står klare for å dele våre erfaringer med blockchain og hvordan den muliggjør nye forretningsmodeller.

Håper vi ses 5. februar 2019, på Hotell Continental.