Er bedriften din klar for skyen?

Det er ikke tvil om at skyen har kommet for å bli, det er også en ny måte å konsumere IT-tjenester på som vil påvirke den tradisjonelle måten å tenke IT på.

Tjenester og systemer man før bygget internt, blir nå gjort tilgjengelig som en tjeneste i Skyen. Denne utviklingen vil ikke stoppe, så jo før man tar skrittet, jo enklere blir det fremover.

De fleste vil måtte forholde seg til skyen på en eller annen måte, fordi vi ser det er et stort skift i hvem som bestemmer betingelsene for tjeneste, det er sluttbrukerne som legger premissene for hvilke tjenester en bedrift bør legge til rette for.

Man snakker mye om støtte tjenestene som for eksempel Email, Office, etc, men like viktig blir det å forstå tjenester som er lett tilgjengelig, lett å bruke og gir fleksibilitet. Så reisen til skyen har begynt og den kommer til å vare en god stund.

Men før vi kommer til en total konsumering av tjenester i skyen så vil det ligge mye igjen i den tradisjonelle IT som fortsatt må driftes og vedlikeholdes.

Vi hjelper kundene våre med den tradisjonelle OnPremiss og OnDemand som kalles Hybrid. Vi har ikke tro på at alt kan bare flyttes direkte ut i skyen. Dette kan være forretning kritiske tjenester som har for høy risiko til å flytte ut i skyen.

Det kan være at tjenestene ute i skyen ikke er modne nok, eller at å flytte ting ut i skyen ikke overholder regler, retningslinjer eller sikkerhet. Her anbefaler vi alle å ta en vurdering. Snakke gjerne med en av våre dyktige infrastruktur arkitekter om deres situasjon.

Flytte ut i skyen

Er dere i vurdering å flytte interne servere og tjenester ut i skyen, har vi gjort dette for mange fornøyde kunder. Vi flytter det som er mest gunstig for kundene. Dette gjør vi alltid i samarbeid med kunden for å oppnå beste resultat. Her anbefaler vi alltid en gjennomgang av hva som er mulig og ikke minst hva som er best. Selv om skyen er på full fremmars, er det ikke alltid skyen er beste alternativet. Det er en del hensyn å måtte ta.

Noen av det vi mener er ting kunder bør tenke gjennom:

  • Hvor komplekst vil flyttingen være, det er stor forskjell på å flytte en tjeneste som ikke er standard vare ute i skyen, til å flytte ut for eksempel e-postløsning til Hosted Exchange med markedets beste SPAM filter, og hvor all data ligger lagret trygt i Norsk Datasenter (ISO certified)
  • Er det retningslinjer og juridiske hensyn en bør avveie og forstå, før man flytter ut?
  • Hvilke kostnader bør man inkludere i flyttingen, slik at det blir en reel kostnadsoversikt. Selv med månedsbasert abonnement, er det ikke sikkert kosten vil bli så mye lavere, man må se på kost- nytte forholdet.

Vi gjør alltid en vurdering og rådgivning rundt flytting som ikke innebærer standard tjenester som er tilrettelagt ute i skyen.