Kun 3 av 55 virussøk vi testet oppdaget dette viruset som spres nå

Vedlagt i e-posten er en word (.doc) fil som inneholder et såkalt makrovirus.

Makrovirus er ikke noe nytt, opp i mellom historien så har noen av de største virus utbruddene verden har sett blitt spredd ved hjelp av såkalte makroer. Makroer er små programmer som er laget for å utvide funksjonaliteten til Microsoft Office. I dette tilfellet så er det en word fil som har denne makroen.

Vi har enda ikke sett hvor stor spredning akkurat denne har, men teksten i mailen er ganske godt skrevet.

Liten deteksjonsrate

Foreløbig så er det få antivirus programmer som oppdager denne filen som et virus, dette gjør situasjonen ekstra ille da dette ofte fører til en stor spredning de første dagene. Som dere ser under så har vi kjørt filen mellom 55 ulike antivirus søk og kun 3 av dem oppdager filen som et virus.

Som vanlig, ikke åpne filvedlegg som kommer fra avsendere du ikke forventer å få dette fra.

Les våre råd for en sikrere IT hverdag