Kreativiteten blomstrer blant de kriminelle

Ransomware: Den nye forretningsmodellen

Vi har lenge hatt problemer med såkalt ransomware eller løsepengevirus som det ofte kalles i Norge og i verden generelt.

Bare se hvordan det ser ut etter at et virus har låst ned filene dine

2016 ble et meget godt år for utviklere av disse virusene med mange gode utbetalinger. Det er jo da helt naturlig at disse også tenker på det som alle bedriftseiere ønsker seg, gjentakende inntekter.

Ransomware-As-A-Service

Vi har jo alt annet som en tjeneste, så hvorfor ikke ransomware. Utviklerne reklamerer for tjenesten på det såkalte Darknet og tilbyr en god avtale slik undertegnede ser det. De beholder kun 30% av inntektene selv, resten går til dem som sprer viruset.

Passende navn

Akkurat dette viruset har fått det passende navnet “Satan” og benytter sofistikerte krypterings-algoritmer for å låse ned filene dine. Videre så plasseres en HTML fil på skrivebordet ditt med mer informasjon om hvordan du kan få betalt og få tilbake filene dine.

Enkelt og brukervennlig

For de kriminelle som ønsker å benytte seg av tjenesten er det laget gode bruksanvisninger og et meget enkelt brukergrensesnitt for å lage viruset.

 

Det er enkelt å følge med på utviklingen av viruset som du har laget. Tjenesten er laget med et enkelt dashboard som lar deg se på hvor mange infeksjoner du har klart og hvor mye penger du har tjent.